måndag 6 maj 2013

BESÖK PÅ ÄLVSJÖMÄSSAN

Tisdag den 7 maj besöker år 7 och år 8 Älvsjömässan, där unga företagare ställer ut och visar upp sina produkter. Vi samlas kl 9.30 på Johannelundstunnelbanestation för gemensam avfärd med tunnelbana och sedan med pendeltåg. Det är heldagsbesök, så medtag matsäck! Vi beräknas vara tillbaka på skolan till kl 14.30.
Under dagen kommer eleverna att få jobba i grupper med olika uppgifter som ska redovisas efteråt. Uppgiften för klass 8 E ser ut så här: (Övriga ser likadana ut, typ, men har en annan e-postadress till redovisande lärare! )
Arbetsuppgift Ungt företagande
Mässområdet är indelat i sex delområden (se den karta ni fått).

·         Kultur och sport
·         Mat och dryck
·         Skönhet och hälsa
·         Tjänster och samhälle
·         Hus och hem
·         Mode och design

Uppgift 1

Titta i alla montrar i ett delområde och välj ut den företagsidé med bästa produkt/verksamhet som ni kan hitta. Förbered en film genom att bestämma vem som ska säga vad. Det som ska finnas med i filmen är: information om företagsidén (vad företaget gör), motivering till varför ni tyckte att just det här företaget var bäst i delområdet, och en kort intervju med en av företagarna (tänk innan igenom noga vad ni ska fråga). När ni har planerat innehållet i filmen och artigt bett en av företagarna att ställa upp på en kort intervju så filmar ni. Tacka för hjälpen!

Gör samma sak i övriga fem delområden.
Skicka filmerna till madeleine.ellvin@stockholm.se och skriv noga vem avsändaren är.

Uppgift 2

På slutet av dagen, innan vi går hem, ska ni besluta vilken av era sex företagskandidater som ni anser var allra bäst av allihop på mässan och berätta för Madeleine.

Uppgift 3

Välj ut en produkt hos ett företag och klura ut ett förslag på hur man kan utveckla den ännu mer, antingen så att den blir ännu bättre eller så att den kan användas på ännu fler eller andra sätt än företaget har tänkt.

Ta ett foto på produkten och skicka till Madeleine (samma adress som för filmerna) med en text kort om hur ni skulle vilja utveckla den. Skriv noga vem som är avsändare.

Vi kommer till mässan ca kl 10 och har mellanträff kl 12 i mässentrén då vi bestämmer när vi har slutträff.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar