torsdag 22 mars 2012

Hemstudiedagarna år 8

Att göra på hemstudiedagarna för 8D och 8E i svenska

Jobba med språkhistorian i språkhistoriahäftet:
- svensk språkhistoria del 1 och 2 ska vara helt klara. Låna det lilla häftet av mig om du inte är klar med denna del.
- fråga 1-3 på nordisk språkhistoria (i slutet av häftet) ska du ha besvarat. Leta efter information på internet för att få svar dessa frågor.
- jobba klart med Hemsöborna om du ej är klar.

På tisdag vecka 13 går vi igenom ovanstående.

onsdag 21 mars 2012

Hemstudieuppgift Idrott och hälsa År 9

Eftersom niorna missar en idrottslektion under måndagen den 26/3 har de som hemstudieuppgift att arbeta vidare på grupparbetet i dans, progressionen redovisas onsdagen efter.

Då vi har avslutat Algebraavsnittet i matematik och nu fokuserar på förberedelser för NP som vi gör tillsammans på lektionstid flyttas fredagens (23/3) matematiklektionstid över till idrotten (!) och grupperna får mer tid att lägga på grupparbetet.

Och förresten räknar ni ju i musiken till dansen... :)

Med vänlig hälsning
Ingeli
Kallelse till Vinstagårdsskolans Föräldraföreningsmöte
OBSERVERA Torsdag den 22 mars kl 18.30
i skolans konferensrum alternativt matsal.

måndag 19 mars 2012

Hej Ae 34!

Nu på fredag är det dags för utvecklingssamtal (samt nästa måndag), och i morgon eftermiddag kommer eleverna att få sina omdömen så att ni kan sätta er in i dem ordentligt innan ert samtal.

För att det ska gå lätt att skriva i den individuella utvecklingsplanen behöver ni gemensamt ha tänkt ut vilka mål som bör prioriteras, och framför allt hur de ska nås.

Niorna kommer att få en speciell lapp med hem att fylla i, som sedan kommer att användas också inför niornas projekt, den är mycket viktig.

Eftersom eleverna inte har ordinarie undervisning dessa dagar kommer de under veckan att få hemstudieuppgifter från respektive lärare. Dessa ska genomföras och sen redovisas kommande vecka. Flera arbeten är i form av grupparbeten, så eleverna behöver bestämma tid när de ska träffas - och var. Det går naturligtvis att arbeta i skolans lokaler, men vi kommer inte kunna låta elever sitta i datasalen för där har vi samtal.

Varmt välkomna!
Lärarna på Ae 34 genom Ingeli

tisdag 13 mars 2012

Hej Ae 34!

Nu är utvecklingssamtalsdagarna nära! Fredagen den 23 mars och måndagen den 26 mars kommer vi att möta er och skriva nya individuella utvecklingsplaner. Jag hoppas att alla elever har sett till att få tider under dessa dagar, annars måste ni omgående kontakta er mentor och ordna det. Omdömena kommer att delas ut i nästa vecka.

Jo, då är det ju så att vi mentorer sitter uppbundna i samtal hela dessa dagar och inte kan hålla ordinarie undervisning, men det innebär inte att eleverna är lediga från skolan. I de ämnen som eleverna har normalt dessa dagar kommer respektive lärare att lämna ut hemstudieuppgifter som ska redovisas.

Med vänlig hälsning
Lärarna på Ae 34 genom Ingeli