fredag 23 november 2012

Projektstart Konst i skolan

 På måndag den 26 november startar vi vårt projekt Konst i skolan! Alla elever börjar kl. 9.10 med en introduktion av de kommande två veckorna. Är du nyfiken, kan du tjuvkika lite under fliken projekt, där det står en del av det som vi ska jobba med!

onsdag 14 november 2012

Enhetens dag!
På torsdag är det enhetens dag. då¨vi bryter schemat för olika aktiviteter och förenar nytta med nöje! Ta gärna med er något gott att mumsa på för det blir bl a filmvisning.

fredag 9 november 2012

fredag 19 oktober 2012

UTVECKLINGSSAMTAL!

Onsdag den 24 och torsdag den 25 oktober är det utvecklngssamtal och eleverna har olika hemstudieuppgifter att arbeta med. Omdömen i respektive ämne kommer att delas ut under måndagens mentorstid.

söndag 30 september 2012

Strindbergsredovisning i 8e den 19 oktober

Det är dags att redovisa vad du har lärt dig om Strindberg. Detta gör du den 19 oktober.  Schemat är ändrat lite grann. För mer information se under fliken svenska på den här sidan samt på vår Strindbergsblogg Strindberg goes Vinstagård

Föräldraråd på onsdag 3/10


Nu är det dags för terminens första föräldraråd. Det är klockan 18:00 uppe på enheten onsdagen den 3/10. Under föräldramötet kom det fram förslag på aktiviteter som föräldrarna kan bidra med för att skapa en positiv stämning.

måndag 3 september 2012

Vecka 36

Nu börjar lektionerna på riktigt! Den här veckan går eleverna efter sitt schema, och  laget har också utökats med ytterligare en spansklärare, Annika Vass. Vi hälsar henne varmt välkommen till oss.

Vi påminner också om att på tisdag den 4 september kl 18.00 är det föräldramöte för år 8 och 9. Varmt välkomna!

fredag 24 augusti 2012

Vecka 35

Här kommer tider och aktiviteter för respektive klass. Ordinarie hålltider är 8.30 - 14.30 men avvikelser kommer att förekomma. Informationen kan komma att uppdateras under veckan som kommer.

Måndag

Vi lärare har morgonkonferans, därför börjar samtliga elever 9.10.
7D förebereder inför vandringen så börjar efter lunch. Därefter aktiviteter och övernattning i Görvälns naturreservat. Åter på tisdagen till lunch.

Övriga klasser har film + filmsnack på förmiddagen och tipspromenad efter lunch.

Tisdag

7 D slutar efter gemensam lunch efter vandringen.

år 8 och 9 ska gå på utställningar inför höstens projektarbete.

Onsdag

7 D har efterarbete med vandringen och gör en matematikdiagnos efter lunch.

Torsdag

7 D gör bl a diagnoser i svenska.

8 D gör ett simtest för förmiddagen. Samling 9.15 vid Johannelund.
8 E gör simtest på eftermiddagen.

torsdag 23 augusti 2012

Föräldramöte

Vi vill passa på att påminna om läsårets föräldramöte.

7 D har föräldramöte torsdagen den 23/8 18.00 - 20.00 uppe på enhet 3 - 4.

Övriga klasser har föräldramöte den 4 september 18.00 - 20.00.

Vi hoppas att så många som möjligt kommer. Ni får träffa arbetslaget, se skolan samt ta del av viktig information. Varmt välkomna.

onsdag 22 augusti 2012

Uppstartsdagar

God morgon.

Här kommer lite hålltider för resten av veckan. Ordinarie tider för samtliga klasser är 8.30 - 14.30 förutom 7 D som börjar 9.30 på fredag.

Torsdag

7 D (9.30 - 14.30) kommer att jobba med förberedelser inför måndagens utflykt. Klassen kommer också att få jobba med skolans ordningsregler och rutiner.

8 D och E samt 9 D kommer att jobba inomhus med olika aktiviteter bl a med skolans ordningsregler och rutiner, studieteknik, få mer information samt andra administrativa uppgifter.

Fredag

7 D Fortsatta förberedelser inför utflykten nästa vecka.

8 D och E åker på utflykt till Drottningholm. Samling 9.30 vid Johannelunds T-banestation. Medtag matsäck.

9 D ska åka på stadsvandring på Södermalm. Samling 9.00 vid Johannelunds T-banestation. Medtag matsäck. Åter senast 14.30.

måndag 20 augusti 2012

Välkommen till skolstarten!

Hej.

Ett nytt spännande läsår kör igång onsdagen den 22 augusti. Vi hoppas att alla haft en underbar sommar och känner sig redo för en lärorik termin.

Uppropet är kl. 9.00.

Dagarna som följer kommer att ägnas åt den s.k. uppstartsveckan där vi jobbar med allt från gruppstärkande trivselaktiviteter till att jobba lite med olika ämnen. Vi kommer allteftersom börja smått utifrån det ordinarie schemat innan vi följer det helt och hållet f r o m v. 36 (3 september). Varmt välkomna! Lärarna på ae 3 - 4.

måndag 16 april 2012

Hej Ae 34!

I morgon är det föräldraråd kl 18, och Ari, Pablo och David kommer att träffa klassernas representanter. Hör gärna av er till dem om ni har någon fråga som ni vill att de tar upp.

Om två veckor är det projekt, som breder ut sig över tre veckor eftersom det är en del långhelger insprängda. Våra åttor kommer att ägna sig åt PRAO och våra nior åt komplettering och fördjupning. Därför kommer våra elever inte att ha någon eventkväll (som jag tidigare utlovat).

Skolans sjuor kommer att arbeta med byggen av lådbilar, och om man vill komma och titta på deras resultat kan man gå in på Ae 12´s och Ae 56´s bloggar för att se när deras projektavslutning sker.

Med vänlig hälsning
Lärarna på Ae 34 genom Ingeli

måndag 2 april 2012

Hej Ae 34!

Utvecklingssamtalen flöt på bra, och vi hoppas att ni också är nöjda och att eleverna känner att de har en bra plan för sin utveckling under resten av terminen.

Denna vecka är eleverna lediga på fredag, som är röd dag, men går heldag på torsdag. Sen är det välförtjänt påsklov en dryg vecka och så börjar vi igen måndagen den 16 april.

Då är det två vanliga veckor, tre veckor projekt (det går bort helgdagar så projektet är egentligen 11 arbetsdagar...) och sen tre vanliga veckor innan avslutningsveckan.

Sommaravslutningen går av stapeln onsdagen den 13 juni och vi hoppas att många föräldrar har möjlighet att vara med och fira detta läsår!

Men först...

GLAD PÅSK!
Lärarna på Ae 34 genom Ingeli

torsdag 22 mars 2012

Hemstudiedagarna år 8

Att göra på hemstudiedagarna för 8D och 8E i svenska

Jobba med språkhistorian i språkhistoriahäftet:
- svensk språkhistoria del 1 och 2 ska vara helt klara. Låna det lilla häftet av mig om du inte är klar med denna del.
- fråga 1-3 på nordisk språkhistoria (i slutet av häftet) ska du ha besvarat. Leta efter information på internet för att få svar dessa frågor.
- jobba klart med Hemsöborna om du ej är klar.

På tisdag vecka 13 går vi igenom ovanstående.

onsdag 21 mars 2012

Hemstudieuppgift Idrott och hälsa År 9

Eftersom niorna missar en idrottslektion under måndagen den 26/3 har de som hemstudieuppgift att arbeta vidare på grupparbetet i dans, progressionen redovisas onsdagen efter.

Då vi har avslutat Algebraavsnittet i matematik och nu fokuserar på förberedelser för NP som vi gör tillsammans på lektionstid flyttas fredagens (23/3) matematiklektionstid över till idrotten (!) och grupperna får mer tid att lägga på grupparbetet.

Och förresten räknar ni ju i musiken till dansen... :)

Med vänlig hälsning
Ingeli
Kallelse till Vinstagårdsskolans Föräldraföreningsmöte
OBSERVERA Torsdag den 22 mars kl 18.30
i skolans konferensrum alternativt matsal.

måndag 19 mars 2012

Hej Ae 34!

Nu på fredag är det dags för utvecklingssamtal (samt nästa måndag), och i morgon eftermiddag kommer eleverna att få sina omdömen så att ni kan sätta er in i dem ordentligt innan ert samtal.

För att det ska gå lätt att skriva i den individuella utvecklingsplanen behöver ni gemensamt ha tänkt ut vilka mål som bör prioriteras, och framför allt hur de ska nås.

Niorna kommer att få en speciell lapp med hem att fylla i, som sedan kommer att användas också inför niornas projekt, den är mycket viktig.

Eftersom eleverna inte har ordinarie undervisning dessa dagar kommer de under veckan att få hemstudieuppgifter från respektive lärare. Dessa ska genomföras och sen redovisas kommande vecka. Flera arbeten är i form av grupparbeten, så eleverna behöver bestämma tid när de ska träffas - och var. Det går naturligtvis att arbeta i skolans lokaler, men vi kommer inte kunna låta elever sitta i datasalen för där har vi samtal.

Varmt välkomna!
Lärarna på Ae 34 genom Ingeli

tisdag 13 mars 2012

Hej Ae 34!

Nu är utvecklingssamtalsdagarna nära! Fredagen den 23 mars och måndagen den 26 mars kommer vi att möta er och skriva nya individuella utvecklingsplaner. Jag hoppas att alla elever har sett till att få tider under dessa dagar, annars måste ni omgående kontakta er mentor och ordna det. Omdömena kommer att delas ut i nästa vecka.

Jo, då är det ju så att vi mentorer sitter uppbundna i samtal hela dessa dagar och inte kan hålla ordinarie undervisning, men det innebär inte att eleverna är lediga från skolan. I de ämnen som eleverna har normalt dessa dagar kommer respektive lärare att lämna ut hemstudieuppgifter som ska redovisas.

Med vänlig hälsning
Lärarna på Ae 34 genom Ingeli

söndag 19 februari 2012

SO 9D och 9E

Tisdag 21/2 föreläsning i klass 9 E:s sal av överlevare om Förintelsen kl 9.50 - 11.20 av Tobias Rauert.
9E börjar kl. 8.20 tisdag

8E SO

Fredag 24/2
Arbetet om ångmaskinen klart!

måndag 13 februari 2012

Hej Ae 34!

I morgon är det vinteridrottsdag, och vi verkar ha tur med vädret. Se till så att ni är rätt klädda och har tillräckligt med matsäck med. Skulle någon bli sjuk är det oerhört viktigt att era föräldrar ringer före kl 8 och sjukanmäler, ska du med till Romme men blir sjuk är det dessutom bra att meddela någon kompis som kan säga till bussansvarig att du uteblir eftersom ni åker så tidigt på morgonen. Jag hoppas att alla får en trevlig dag!

Snart är det sportlov och sen dröjer det bara ett par veckor till det är dags för utvecklingssamtal, samtalsdagarna ligger fredagen den 23 mars och måndagen den 26 mars. Om ni har särskilda önskemål om tid på dagen för samtal är det bra att höra av sig till mentor.

Med vänlig hälsning
Lärarna på Ae 34 genom Ingeli

söndag 12 februari 2012

fredag 3 februari 2012

Ska föräldraföreningen finnas kvar. Möte onsdag 8/2 kl 18.30
SKA FÖRÄLDRAFÖRENINGEN FINNAS KVAR?

Nu är vi 2 föräldrar kvar som aktivt jobbar i föreningen för Vinstagårdsskolan.
En styrelsemedlem har bytt skola för sitt barn.

Vi behöver föräldrar som engagerar sig - annars lägger vi ned - vilket vore oerhört synd både för skolan och de familjer som har sina barn på skolan.

MÖTE ONSDAG 8 FEBRUARI
kl 18.30
skolans konferensrum


/Styrelsen

söndag 29 januari 2012

söndag 22 januari 2012

SO 8D

Uppsatsen om Jesus och Muhammed ska lämnas in efter lektionen torsdag 26/1.

SO 9E

Prov mellankrigstiden och nazismen onsdag 25/1

måndag 9 januari 2012

Välkomna tillbaka!

Våren 2012 ligger gnistrande framför oss och vi inleder det nya året med denna gemensamma blogg för hela våningsplanet, och det känns jättebra.

Till vänster kan ni hitta en kalender för varje klass där datum för läxor, redovisningar och prov skrivs in av respektive ämneslärare. Därför har vi ingen läxflik däruppe längre.

Under ämnesflikarna kommer ni allteftersom hitta terminsplaneringar, en del arbetsplaner och eventuella länkar.

Om ni vill ha något att längta efter kan jag berätta att terminens Event går av stapeln tisdagen den 15 maj, och efter vår succé i höstas vill ni förstås komma allihopa!

Med vänlig hälsning
Lärarna på Ae 34 genom Ingeli